Mama en ondernemen = overleven

Mama en ondernemen = overleven

Posted on Posted in Kinderwens, Lifetime, Mamablog, New Born, Ondernemen, Ondernemende mama

Mama en ondernemen = overleven

Het leven is elke dag een feest… dat moet het toch zijn… hoezo soms niet dan?

Mama zijn is iets wat je niet kan uitleggen als je dat niet zelf hebt mogen ervaren. Net als zelf ondernemen is ook dat moeilijk uit te leggen aan mensen die een betaalde baan hebben. En eigenlijk geldt dat voor alles wat je niet zelf hebt ervaren is mijn visie. Ook ik had bijvoorbeeld vooroordelen toen ik nog geen mama was. Als mens maar zeker ook als werkgever.
Het zit blijkbaar in de ‘mens’tiliteit om te (voor)oordelen over wat men zelf niet heeft ervaren; het is zo lekker en makkelijk om je op de ander te richten… dan hoef je even niet naar jezelf te kijken.
Spiegelen/reflectie mag van mij als “verplichte denkwijze” in het DNA van de mensheid worden geplaatst.
Want mijn inziens komt een besef, in de meeste gevallen, pas ècht wanneer je het ook daadwerkelijk zelf ervaart!

Nu even terug naar; elke dag feest of niet?
Als je bovenstaande alinea leest dan staan er een aantal conclusies die voortkomen uit mijn ervaringen. Een ondernemende mama die een weg zoekt in de verantwoordelijkheden voor de opvoeding van ons kindje en de continuïteit van een eigen zaak. Er komt angstaanjagend veel het woord moeten in voor…. of moet je het niet als moeten zien?
In deze setting is het knap lastig dat feest te blijven zien.
En toch is het belangrijk om er met enige regelmaat bij stil te staan dat we dankbaar mogen zijn dat we deze levenservaring mogen beleven. Als je gelukkig, vrolijk en meestal positief je leven invult dan draag je dat over aan je kindje(s). In het bedrijvige leven, als ondernemer of werknemer, geldt precies hetzelfde met als extra opmerking dat; we meer zouden moeten luisteren om te begrijpen, in plaats van te luisteren om te reageren!

Door Pbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *