Twee vrouwen met een kinderwens

Twee vrouwen met een kinderwens

Posted on Posted in Blog, Kinderwens, Mamablog, New Born, Twee vrouwen

“Mag ik een dubbele mama? Met melk graag.”

Alsof je het zo via de menukaart kunt bestellen. “Voor mij een papa en mama, voor mij alleen twee mama’s graag”. Kinderen worden op de wereld gezet en kiezen hun eigen ouders/verzorgers niet zelf uit.
Kinderen horen een vader en een moeder te hebben. Gelukkig is deze gedachte tegenwoordig steeds minder aanwezig, maar er is nog een weg te begaan. Gaat het er niet om dat kinderen ouders hebben die zielsveel van ze houden en die ze gelukkig kunnen maken ongeacht de samenstelling van het gezin?

Hier kunnen wij over mee praten vinden wij. Wij zijn twee vrouwen die zielsveel van elkaar houden en niet minder belangrijk; wij houden zielsveel van ons kersverse zoontje.
Toen wij elkaar 4 jaar geleden ontmoetten was deze wens er al heel snel. Beiden waren we er voorheen nooit echt mee bezig, maar nu hadden we dezelfde gedachte, ‘zij is de moeder van mijn kind’. Al na een paar maanden gingen we samen de mallemolen in om de mogelijkheden te bekijken om samen een kindje te krijgen. Was het maar zo dat dit echt ‘samen’ kon. Zo romantisch is het helaas niet geweest. Maar hey, is het niet fantastisch dat het überhaupt mogelijk is vandaag de dag?

Wanneer je als man en vrouw een kinderwens hebt ga je aan de gang en hoop je dat je maar snel raak schiet…althans als dit je gegeven is. Wanneer je als twee vrouwen een kinderwens hebt kom je eerst door een screening. Kunnen we het psychisch aan, financieel, hoe gaan we ons leven indelen en wanneer leggen we ons kindje uit dat hij/zij twee moeders heeft en dat dat net een beetje anders is dan andere kindjes hebben? Gaan wij wel voldoen als ouders?
Het is ook een hele verantwoordelijkheid, weten wij nu inmiddels. Eigenlijk zou iedereen met een kinderwens door een screening moeten gaan. Wat vinden jullie daarvan? Of zou dat dan weer te ver gaan? En hoe beoordeel je dan wie wel of niet voldoet?

De momenten van de inseminaties waren voor ons elke keer opnieuw weer spannend en emotioneel. Voor de artsen is het natuurlijk routinewerk, zo weer wat ingespoten, volgende klant… Dat het niet romantisch zou zijn beseften we al snel. Uiteindelijk is ook zo’n bedrijf commercieel ingesteld en ben je een van de zoveel klanten die zij nu eenmaal nodig hebben. Wel moet je er voor waken dat je niet over je heen laat lopen als het gaat om terugkom afspraken. In de weekenden draaien ze liever niet teveel diensten dus maken ze al gauw een afspraak voor de maandag. Maar als het
eitje op zaterdag bijna op springen staat is dat toch echt te laat!! Maar ook hier krijg je gaandeweg steeds meer ervaring in.

Bij ons is het gelukt en we hebben het samen heel romantisch en speciaal gemaakt. We zijn dolgelukkig en beseffen het soms nog steeds niet… Is dat echt onze zoon?

Door WWWCAFE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *